diumenge, 13 de novembre del 2011

Expressió escrita quart

PASTÍS DE CASTANYES
Ingredients
• 1 kg de castanyes,
• 4 ous,
• 150 g de sucre,
• 125 g de mantega.
Elaboració
Principio del formulario
Final del formulario
Triem be les castanyes i les fem bullir durant 45 minuts, fins que estiguin cuites. Les pelem quan encara estiguin calentes, i les aixafem amb el passa puré i un cop quedi una pasta homogènia hi afegim 4 rovells batuts prèviament, el sucre (a gust de paladar) i 100 grams de mantega (que prèviament hem tret de la nevera). Per altra banda muntem a les clares amb sucre (2 o 3 cullerades tretes del que queda). La pasta de les castanyes la posem en un motlle untat amb mantega i espolsat amb farina, i afegim les clares muntades amb una màniga de pastisser o una bossa de plàstic sense punta, les clares les haurem de posar de forma espiral començant pel centre, com si féssim una ensaïmada. Hem de tenir el forn calent a 180-190º i s’haurà de coure durant 35 o 40 minuts, i per assegurar-nos de que esta cuit agafem un ganivet, el clavem i si surt net ja es pot treure i si la pasta s’hi enganxa vol dir que encara no esta cuit.

Clàudia García i Laura Gómez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada