dimarts, 31 de maig del 2011

EXCURSIÓ A LES QUINGLES

Hola a tots i totes!!!


El passat divendres dia 27 de Maig, els nens i nenes de la Llar d’ Infants, van fer una excursió!!!! Per a molts d’ells, era la primera vegada que en feien una amb l’escola! Era la primera vegada que pujaven en un autobús! I el més especial de tot, era la primera vegada que passaven el dia fora del seu àmbit quotidià!!! Per tant hi havien moltíssims motius, perquè fos un dia molt Especial!

Vam a anar a les QUINGLES, una masia, situada prop de Navarcles i Calders. Un cop allà, ens van rebre amb una cançó de BON DIA, a ritme d’una guitarra!!!! Tot seguit , un cop ja havíem esmorzat i carregat forces, vam rebre la visita d’un personatge molt entranyable!!!: “l’ Avi Tonet” que amb el pas dels anys, havia perdut els sentits!!! I ara us preguntareu….i què hi teníem a veure nosaltres? Doncs que amb la nostra ajuda, l’avi Tonet, podia recuperar els seus sentits!!! Calia doncs que nosaltres els trobéssim i els sentíssim per tal de que el nostre personatge fos feliç de nou!!!!

Així que amb l’ajuda de l’ Alan i la Yolanda ( els nostres monitors) vam sortir a buscar els sentits de l’ Avi Tonet: la VISTA, la OÏDA, el GUST, l’ OLFACTE i el TACTE!
Al mig del camp, vam trobar tot passejant, una orella (OIDA), la qual ens va fer escoltar tots els sons i sorolls que sentíem: els ocells, nens trepitjant fulles, els nostres somriures, els nostres plors, les gallines, el vent, el picar de mans...

Ja teníem el primer sentit! Calia anar a buscar els altres! El següent que vam cercar, va ser l’ OLFACTE! Que ens va fer olorar herbes aromàtiques que podem trobar al bosc, i alhora adonar-nos de que nosaltres mateixos també fèiem olor

El següent sentit que vam trobar, sobre un banc….va ser el GUST!!! On vam riure moltíssim al tastar diferents aliments com ara: la xocolata, el sucre,….i d’altres que ens van fer posar cares divertides…..com ara…el vinagre, la sal...

Ja teníem un altre sentit i ens faltava la VISTA I EL TACTE!!! Que sabeu com ho vam descobrir? Doncs anant al corral!!!! On hi varem veure gallines i un “gall d’indi”! vam poder tocar el plomatge de la gallina i ostres!!!!!! Que suau!!!!!!Varem veure que les gallines, tot i ser molt semblants, no n’hi ha cap d’igual i que viuen molt alegres envoltades les unes de les altres!

Tot ajudant a l’Avi Tonet a recuperar els seus sentits, vam entendre i experimentar amb tots ells!!! Van riure, córrer, xisclar, fer silenci, olorar, tocar, tastar, mirar...
A tot això hi hem d’afegir el nostre DINAR a l’aire lliure i la nostra migdiada!!! Molts de nosaltres estàvem tan emocionats que no vam poder dormir gens!!!

Va ser un dia molt intens!!!! Marxàvem de retorn a casa amb les motxilles plenes de somriures i amb una gran experiència……junts, havíem fet la Primera Excursió a l’ Escola!









































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada